Richard van Norden, Keurslager

Richard van Norden, Uw barbecuespecialist!

Het mooie weer zorgt weer voor een heleboel barbecuekriebels! Want wat is er nu gezelliger dan lekker met vrienden en familie samen buiten genieten van een smakelijk stukje vlees?

Dat barbecueën een vak apart is, dat weet Keurslager Richard van Norden als geen ander. Het houdt natuurlijk niet op bij onze heerlijke vleesspecialiteiten. Salades, sauzen en stokbrood maken uw barbecuefeestje pas echt af. Voor al uw benodigdheden bij de barbecue en zelfs voor de barbecue zelf bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij bezorgen in overleg. Vanaf 15 personen krijgt u de barbecue of de reuze
pan GRATIS. U betaald alleen het gas. Mocht u interesse hebben, ons team kan u goed adviseren. Telefoon (033) 455 82 79.

Geen tijd om naar onze winkel te komen? Geen probleem, u kunt ook online bij ons uw barbecue vlees bestellen. Of download de barbecue bestellijst, vul 'm thuis in geef deze op een later tijdstip af in de winkel.

Sinds kort hebben wij ook een barbecuefiets te leen

Keurslagerij Richard van Norden Is gespecialiseerd in het verzorgen van uw complete barbecuepartij voor grote maar ook voor kleine groepen. Informeer vrijblijvend. Tel. (033) 455 82 79

BBQ bestellijst

Thuis op uw gemak bekijken wat u op de barbecue gaat leggen? Download dan onze BBQ bestellijst, vul ‘m in en geef deze af in de winkel. Uw bestelling ligt klaar op de afgesproken tijd.

BARBECUE

Vaak leggen we vlees op de barbecue dat snel klaar is. Hamburgers, voorgegaarde kip, worsten, spiesjes of koteletten zijn vlak boven hete kolen in een mum van tijd klaar. Maar barbecueën kan ook 'slow', bijvoorbeeld met grotere stukken vlees die op lagere temperatuur langzaam garen. De Keurslager maakt van elke barbecue een succes.

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

 1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
 2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
 3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
 4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
 5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
 6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
 7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
 8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
 9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
 10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
 11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
 12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
 13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
 14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
 15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Richard van Norden, Keurslager

Emiclaerhof 242
3823ET Amersfoort
0334558279
0334554460

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten